Mucu je sorta koja je nastala u Japanu. Ime je dobila po tamosnjoj Mucu povinciji. Plod je krupan,zarubljenokupast,zutozelene pokozice, sličan Zlatnom delišesu. Sazreva krajem septembra I početkom oktobra. Osetljiva je na zimske mrazeve, čadjavu krastavost I plamenjaču,a pokazuje otpornost na
OpširnijeJabuka
Jabuka Kolačara
Sorta Kolačara je naša stara autohtona sorta.Njen plod je srednjekrupan,kolacastog (pljosnatog) oblika.Pokozica je tanka I sjajna, zelene boje koja zrenjem polako prelazi u zutu,a cesto ima crvene pruge I mrke tackice. Srednje rano cveta,a sazreva tokom oktobra.Pokazuje izuzetnu otpornost prema
OpširnijeJabuka Jonagold
Jonagold je američka sorta nastala 40-ih godina prošlog veka, i kao što ime kaže, dobijena je ukrštanjem Zlatnog Delišesa i Džonatana. U proizvodnju je uvedena 1968. godine i od tada je postala vrlo popularna, posebno u Evropi. Medeno sladak ukus
OpširnijeJabuka Gala
Ova izuzetno atraktivna jabuka dolazi sa Novog Zelanda. Gala sjedinjuje moderno i tadicionalno roditeljstvo Zlatnog delišesa i Cox’s Orange Pippina-a. To je vrlo aromatična jabuka. Njeno je meso hrskavo, sočno, te je onog blagog, slatkog ukusa kakav preferiraju izbirljivi sladokusci.
OpširnijeJabuka Kožara
Sorta Kožara crveni je mutant boskopke. Otkrivena je u Nemačkoj. Bere se u drugoj polovini septembra. Srednje je bujna do bujna sorta.Triploidna je,te zahteva najmanje dva oprasivaca.Rano cveta i osetljiva je prema mrazevima, suši i vetru. Rađa umereno. U kasnijim
OpširnijeJabuka Greni smit
Možda najprepoznatljivija od svih jabuka i sigurno jedna od najpoznatijih, Greni Smit jedan je od najslavnijih izvoznih proizvoda Australije. Otkrivena je tako što je slučajno nikla na australijskoj deponiji smeća. Marija En Smit, baka koja ju je pronašla, otkrila je
OpširnijeJabuka Rajders
Sorta zlatnog delišesa koja potiče iz Holandije. Meso ploda je čvrsto, sočno i žuto. Pokožica je zelenožute boje. Fantastično slatkog ukusa. Sazreva krajem septembra.
OpširnijeJabuka Pink lady
Sadnice voća jabuke Pink Lejdi su poreklom iz Australije. Veoma je kasnog vremena zrenja. Nastala je ukrštanjem Zlatnog Delišesa i Ledi Vilijamsa. Plod je duguljastog oblika. Na većem delu površine ploda razvijeno je roze rumenilo, a osnovna boja ploda je
OpširnijeJabuka Crveni delišes (Red-Cif)
Ništa nas ne podseća više na jesen nego slatka, hrskava i sočna jabuka Crveni delišes. Plodovi su vrlo krupni, meso ploda je žuto, pokriveno crvenom bojom koja u punoj zrelosti dostiže tamno crvenu boju.Ukusna je i sočna, slatka i aromatična.
OpširnijeJabuka Ajdared
Ajdared je američka sorta (Ajdaho red) nastala 1935. godine i do danas je najpopularnija jabuka u Srbiji,zbog krupnog i lepog ploda, dobrog ukusa, ali i zbog toga što može dugo da stoji,a da se ne pokvari. U Srbiji je 67
Opširnije